Capello: Mihajlović vodi Milan do vrha, prednost dajem rezultatu pre lepe igre

Proslavljeni italijanski stručnjak Fabio Capello pohvalio je Interovu odbranu i kazao da prednost daje rezultatu u odnosu na atraktivan fudbal.

"Nerrazzuri" sa pet pobeda iz pet kola zauzimaju prvo mesto na tabeli Serije A, a četiri od pet trijumfa ostvarili su rezultatom 1:0.

"Ljudi zaboravljaju da sam sa Milanom osvojio četiri uzastopne titule, ali je samo treća u nizu osvojena sa malim brojem postignutih golova. Imali smo odličnu odbranu te sezone koja je bila odlučujuća za uspeh. Stoga, rezultat 1:0 treba poštovati i gledati suštinu. To pokazuje da je tim pobedio, sačuvao gol i borio se da ga sačuva", stao je Capello na stranu lombardijskog kluba i nastavio:

"Ekipe su napredovale tokom godina, tako da je veoma teško ne primiti gol. Idealno bi bilo i pobediti i zabaviti publiku. Ako ne uvidimo da se savremeni fudbal vrti oko biznisa, onda nećemo ništa napraviti. Postoje ekipe koje ne mogu sebi priuštiti luksuz da propuste Ligu šampiona, a za druge je ispadanje iz lige sinonim za bankrot".

"Ukoliko treba da biram između pobede i loše igre i poraza i dobre igre, uvek ću stati na stranu prvog. Mislim da to i navijači žele", poručio je iskusni stručnjak te stao na stranu trenera Intera Roberta Mancinija i menadžera Chelsea Josea Mourinha.

"Mancini je odličan trener zato što uvek natera klubove da dovede igrače koje želi. Mourinha poštujem jer ima jasne ideje. Tačno zna šta i gde želi da uradi".

Kapelo je uputio dobre reči i Siniši Mihajloviću.

"Iz istog razloga cenim Mihajlovića. Razgovarao sam sa njim u Dubaiju i uvideo sam da poseduje pravi mentalitet da dogura Milan do vrha", podvukao je Capello.

(Goal.com)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji