Veliki gospodin Carlo Ancelotti

Sigurno mu nije bilo pravo što je dobio otkaz u Realu, ali je njegova reakcija posle svega baš onakva kakva mu i dolikuje – gospodska.

Carlo Ancelotti je jedan od najvećih živih fudbalskih trenera na svetu.

Tri puta bio je šampion Evrope, a to je uspelo samo još pokojnom Robertu "Bobu" Paisley-u, koji je krajem 70-ih i početkom 80-ih vodio Liverpool do tri od ukupno pet trijumfa u Kupu šampiona.

Međutim, Real Madrid predsednika Florentina Pereza takav je klub da se i titula prvaka Evrope pamti samo jednu sezonu, pa je Perez u ponedeljak uveče saopštio javnosti da Ancelotti nije više trener ekipe.

Posle rastanka sa klubom koji bi, verovatno, oterao i sera Alexa Fergusona posle sezone bez trofeja, Italijan nije pokazao gorčinu, naprotiv.

Na svom Twitter nalogu kratko se obratio navijačima Reala i fudbalskoj javnosti, prvo na čitkom španskom (za slučaj da se njemu Perez obratio rečima: 'Ne bi bilo loše da trener govori španski'), a potom i na engleskom, koji je naučio osvajajući duplu krunu sa Chelsea-om.

Ancelotti je napisao...

"Pokušaću da sačuvam u sećanju ove dve fantastične godine u Real Madridu. Hvala klubu, navijačima i mojim igračima", tvitnuo je Ancelotti i dodao tag #HalaMadridYNadaMas što bukvalno znači – Napred Madrid i ništa drugo (ili ništa više).

Ancelotti je, sluteći šta će se dogoditi, prošle nedelje istakao da će u slučaju rastanka sa Realom napraviti pauzu od godinu dana da se odmori.

Španija je jedina zemlja u kojoj nije uspeo da osvoji titulu prvaka. Seriju A osvajao je sa Juventusom i Milanom, Premier ligu sa Chelsea-om, a Ligu 1 sa PSG-om. Prvak Evrope bio je sa Milanom, dva puta, i Realom koji je njegovu "La Decimu" čekao 12 godina.

Treba reći i da je Ancelotti kao igrač bio prvak Italije i sa Romom i sa Milanom, sa kojim je dva puta osvajao Kup šampiona u kopačkama.

(Mondo.rs)

0 Primjedbe

Objavi komentar

Napišite komentar (0)

Noviji Stariji